Kuinka ostaa talon Espanjasta

By in Uncategorized @fi with 0 Comments

Kuinka ostat talon Nerjasta

Kuinka ostaa talon Espanjasta

Tämän luettuasi te saatte vastaukset valtaosan kysymyksiin, joita olette mahdollisesti miettinyt ja turvallisen tiedon talon tai asunnon ostamisesta Espanjassa.

Yleisimmät kysymykset ovat mitä teidän tulee miettiä ennen ostoa ja mitä te haluatte ostaa. Tällä hetkellä on paras aika sijoittaa kiinteistöihin sillä hinnat ovat laskeneet ja kiinteistöjen arvot ovat pysyneet vakaana huomattavan laskun jälkeen. Me varmistamme meidän kiinteistövälitys toimistossa joka sijaitsee Nerjassa että te löydätte täydellisen kohteen sijoitustanne varten teille mieluisalta alueelta ja teille sopivaan budjetti luokkaan.

Se että teidän pitäisi mennä usealle eri kiinteistövälittäjälle löytääksesi oikean kohteen, oikeaan hintaan on hyödytöntä. Riittää että te menette kiinteistövälittäjälle, joka pitää huolen oikean kiinteistön löytämisestä teille sopivaan budjettiin ja hoitaa oikein kirjalliset työt. Jos kiinteistön myyjä on kirjoittanut kiinteistövälittäjän kanssa yksinoikeus sopimuksen komissio, jaetaan välittäjien välillä joka helpottaa koko ostoa.

Miten ostoprosessi suoritetaan kiinteistövälitys toimiston kautta Espanjassa?

Asunnon ostaminen Espanjassa voi olla parasta mitä te tulette koskaan tekemään, mutta on tärkeää etsiä teille oikea kohde oikealta alueelta riippuen siitä mihin tarkoitukseen te ostatte sen.

Tässä tekstissä selvennämme teille, miten ostoprosessi suoritetaan Espanjassa ja mikä on tärkeintä muistaa ennen ja jälkeen osto prosessia. Ennen ostoa me yleensä sanomme, että tärkein asia on järjestää rahoitus, NIE-numero ja aikaa tulla henkilökohtaisesti paikan päälle katsomaan vaihtoehto kohteita. Teidän täytyy tietää mikä kaupunki tai alue, sopii parhaiten teille tilanteeseen riippuen siitä, mihin tarkoitukseen te olette ostamassa kohdetta.

Voi olla, että te ostatte vain kohteen sijoitukseen ja haluatte mahdollisimman paljon pääoman tuottoa, tai te saatatte haluta loma-asunnon aina talvikuukausien ajaksi jotta, voitte viettää aikaa Espanjan lämmössä ja vuokrata kohdetta toissijaisesti, niin että se kattaisi asumiskustannukset.

Riippumatta siitä, mihin tarkoitukseen se on tai miten te haluatte ostaa sen (ulkomaisen yrityksen, espanjalaisen yrityksen tai yksilönä) me autamme teitä tässä mahtavassa ja jännittävässä kokemuksessa, jotta löydämme teille sopivan kohteen!

Miten ostoprosessi suoritetaan kiinteistövälitys toimiston kautta Espanjassa?

Ennen ostoa

  1. Rahoitus

Jos te haluatte rahoittaa kotinne espanjalaisesta pankista ulkomailla asuvana, teidän on toimitettava useita asiakirjoja takaisinmaksukyvyn vahvistamiseksi ja te saatte alustavan ilmoituksen siitä, millä hintaluokalla te voitte saada lainaa.

Huomaa myös, että teidän on lisättävä noin 11 prosenttia veroja ja maksuja Espanjassa sijaitsevan kohteen ostamiseen, joka on arvonlisävero, omaisuuden rekisteröinti, julkinen notaari ja asianajaja. Jos te ostatte uuden tuotannon, teidän on lisättävä 14% (vero ja palkkiot) kokonaishintaan.

Rahoitus

 

  • NIE-numero

NIE-numero on ulkomailla asuvalle verotunnus Espanjassa, joka on pakollinen, jotta voitte rekisteröityä Espanjassa sijaitsevan asunnon/kiinteistön omistajaksi.

Kun te olette päättänyt kiinteistön ja maksanut varauksen, tämä on mahdollista järjestää samanaikaisesti (lisää siitä alempana).

NIE-numero

  • Tule Espanjaan katsele ja tutustu mielenkiintoisiin kohteisiin

Tämä voi olla teille itsestäänselvyys, mutta me olemme valinneet mainita sen uudelleen joka tapauksessa. On erittäin tärkeää teille olla täällä henkilökohtaisesti ja tietää, mikä on oikein ja mikä alue sopii teille parhaiten.

Te voitte aina lähettää meille sähköpostia ja kertoa meille hieman itsestäsi ja mikä hankinnan tarkoitus on sekä mitä kriteereitä tarvitaan niin meidän on helppo auttaa teitä löytämään oikean kohteen teille sopivalta alueella.

Elokuu on aika jolloin ei kannata tulla paikanpäälle katsomaan sillä valtaosa on silloin lomalla ja suurin osa asunnoista ovat vuokrattu (ja sillä ei voida pitää näyttöä) Suurin osa kohteitten hinnoista ovat neuvoteltavissa vuodenajasta riippumatta.

Tule Espanjaan katsele ja tutustu mielenkiintoisiin kohteisiin

  • Vuokraa laillinen edustaja

On erittäin tärkeää palkata asianajaja, joka edustaa ja valvoo teidän etujanne koko ostoprosessin ajan. Me voimme tietenkin suositella teille ammattitaitoisia ja luotettavia asianajajia halutessanne.

Vuokraa laillinen edustaja

 

Oston aikana

  • Varaus-sopimus

Kun te olette päättänyt kiinteistön joka, on teille paras mahdollinen vaihtoehto, kun otetaan budjetti ja teille sopiva alue huomioon, te voitte usein ainoana ostajana aloittaa neuvottelut kiinteistönomistajan kanssa.

Kun te olette saavuttanut hinnan, johon molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä, kiinteistönomistaja yleensä hyväksyy varauksen, jonka määrä on 3000-6000 euroa käteisenä asunnon poistamiseksi markkinoilta.

Yleensä on noin kaksi viikkoa aikaa suorittaa talletus, joka on 10% koko ostohinnasta ja allekirjoittaa ns. Contrato de Arras tai opción de compra -sopimuksen, jossa te hyväksytte kaikki lausekkeet ja milloin te ostajana sitoudutte maksamaan jäljellä olevan hinnan (90%).

Suosittelemme myös teitä vuokraamaan teknisen arkkitehdin, joka suorittaa kiinteistön kunnon tarkastuksen, koska Espanjassa ostajalla on kiinteistön tarkastus vastuu. 

  • Sulkemispäivä

Tästä on tullut vähän niin kuin seremonia, jossa kiinteistönomistajat, ostajat ja välittäjät tapaavat Notarius publicuksella kirjoittamaan ns. “Escritura pública de compraventa”. Tällöin jäljellä oleva osa ostohinnasta (90%) maksetaan, samoin kuin palkkiot ja verot. Tämä maksetaan suoraan notaarille, sertifioidulla pankkisekillä.

Yleensä saat avaimet ja pääset uuteen kotiisi, ellei toisin sovita.

Sulkemispäivä

Ostoksen jälkeen

  • Tilaukset ja vakuutukset

On tärkeää, että kaikki liittymätyypit (sähkö, vesi) siirretään uuden omistajan nimeen. Olemme tietenkin apuna tähän!

  • Vuokraus

Tämä on myös palvelu, jota tarjoamme (huomaa vain asiakkaille, jotka ovat ostaneet meiltä), mutta voit vapaasti valita haluamasi yrityksen. Jos päätät palkata meidät, se maksaa 25% + alv: n vuokraustulosta, ja se sisältää avainhallinnan, markkinoinnin, siivouksen ja ylläpidämme kotisi, kun olet poissa.

25% + ALV on yleinen hinta vuokrayhtiöillä, ero on se, että usein ei sisälly siivoukset hinnalla ja voi olla lisämaksuja. Meillä on myös useita yrityksiä, joita voimme suositella, jotka ovat ammattitaitoisia ja luotettavia.

Tarjoamme aina räätälöityjä ratkaisuja vastaamaan tarpeitasi ja olemme mukana kaikissa näissä vaiheissa opastamaan sinut onnistuneeseen talon ostoon ja investointeihin!

Absoluuttinen ensimmäinen vaihe on ottaa meihin yhteyttä, lähettää meille sähköpostia ja kertoa meille hieman itsestäsi, tilanteestasi, oston tarkoituksesta, kiinteistöjen toiveista ja suosituista alueista, jos tunnet jo kaupungin tai kylän niin me autamme sinua parhaalla mahdollisella tavalla tarvittaessa! 

Tavalliset asunto kustannukset

  • Tavalliset asunto kustannukset

Yleensä jos te ostatte yhteisöstä talon tai asunnon joudutte maksamaan yhteisömaksuja jotka, kattaa mahdolliset yhteisön sähkö, uima-allas ja viheralueitten ylläpitomaksuja. Yhteisömaksujen määrä riippuu aivan yhteisöstä ja keskimäärin vaihtelee 500 ja 2200€/vuosi. Kerrostaloasunnoilla kaupungissa ei yleensä ole yhteisömaksuja koska niissä ei yleensä ole yhteisiä tiloja. Keskimääräinen vuosittainen meno asunnon kustannuksiin on noin 2200-3000€ vuodessa (verot, vesi, sähkö, roskapalvelut yms.)

Meidän kiinteistövälitys toimisto Nerjassa

Meillä on Ruotsin, Suomen sekä Englannin kielinen kiinteistövälittäjä, meidän toimistossa joka sijaitsee Nerjassa joka vastaa teidän kysymyksiin ja auttaa teitä. Me osataan kertoa asunnon hankkimisesta Nerjassa ja Espanjassa ammattitaitoisesti. Me myös vastaanotamme teidän tarvittaessa kiinteään hintaan 60 tai 110€ (hinta mukautuu lennon saapumisen ajankohtaan) kun saavutte katsomaan meidän kohteita ja järjestämme teille vuokra-asunnot katselumatkan ajaksi pieneen hintaan josta voitte saada jopa 1000€   takaisin jos päädytte ostamaan unelmiesi asunnon meidän kautta.

How is the buying process done in Spain?

Ota rohkeasti yhteyttä meihin ja kerro mitä etsit tai jos sattuu olemaan jotain kysyttävää niin autamme teitä löytämään unelmiesi kodin.

 

 

Share This
Rantahuone S.L

Nerja holidays rentals, properties for sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *