Edullinen uusi tuotanto Moclinejo

By in Uncategorized @fi with 0 Comments

Moclinejo Opas

Missä tahansa Moclinejossa kuljet, välimeri on jatkuvasti läsnä.

Moclinejo sijaitsee vain 37 km Malagan lentokentältä ( 24:n minuutin ajomatka keskustasta autolla), mutta ero on kuin menisi eri maailmaan. Malaga on suurkaupunki joka alkaa vetämään vertoja kaupunkeihin kuten Barcelona ja Valencia, taloudellisesti sekä kulttuurillisesti. Moclinejo mukulakivikatuineen ja puutarhoineen sijaitsee piilotettuna vuoristoissa niin, ettei rannikolta näe sinne, mutta joka paikasta on näköala merelle, viiniköynnösten ympäröimänä jotka kiipeävät kallion seiniä pitkin. Kalkitut talot ovat tyypillisiä Andalusiassa, kukkaparvekkeet, puutarhat ja viinin valmistus on olennainen osa kylän historiaa.

Kylälle menevää tietä kutsutaan nimellä ” Ruta de la pasa” ja sitä reunustaa viinirypäle, oliivi, avokado, sitrus, sekä mantelipuut. Ruta de la Pasa on pyöreän mallinen, 62,5km pitkä tie jonka varrella on Malagan perinteisiä kyliä.  Kaupungin sijainti vuoristossa on ainutlaatuinen ja näköala rannikolle on hätkäyttävä.  Kylän asukkaat (alle 1000) ovat erittäin ylpeitä heidän kylästään.

Kylän sydän ja sielu löytyvät 1700-luvulla eläneestä Galvezin perheestä joka on rakentanut kylään kauniin kirkon, mausolemin ja museon jotka ovat hienoja nähtävyyksiä kylässä.

Ravintolat, kaupat sekä muut palvelut sijaitsevat Moclinejon kylässä. Kylässä on paljon leipomoita, elintarvikeliikkeitä, kultasepän liikkeitä, kukkakauppoja ja perjantaisin järjestetään markkinoita josta voi ostaa vihanneksia, vaatteita, ruokia jne.

Lähin suurin ostoskeskus sijaitsee Rinconissa, joka on 40000 asukkaan kaupunki Malagan esikaupunkialueella. Se sijaitsee n. 15min ajomatkan päässä Moclinejosta. Alueelta kulkee Rinconiin myös bussi. Rinconissa on pitkä tasainen ranta (n.7km) jota pitkin voi kävellä tai pyöräillä, pysäköinti rannan alueella on ilmainen, sopii liikuntarajoitteisille, runsaasti ravintoloita ja kioskeja, rannalla on rantavartijat, wc ja suihkut, lepotuolien vuokrausta. Rantaa pitkin pääsee Malagaan, matkaa sinne on noin 11km. Noin puolesta välistä rantaa löydät La Aranan luolat jossa neandertilaiset asuivat yli 20000 vuotta sitten. Ranta on hyvin perheystävällinen ja siellä on toimintaa ja nähtävää kaiken ikäisille myös  vilkkaimman sesonkiajan ulkopuolella. Ranta on harvoin täynnä ihmisiä koska se on niin pitkä ja ranta hiljenee itään päin kuljettaessa kun siirrytään Malagasta poispäin.

Moclinejo

Kylän keskus on Plaza de Espana. Siellä sijaitsee kaupungin tärkeimmät rakennukset, kaupungintalo, ja kirkko nimeltä Nuestra Senora de Gracia joka rakennettiin 1500-luvulla. Kaupungin tärkein matkailukohde on hopeakaivos, nimeltään Manchon de las Minas, ja kukkula nimeltään La Hoya de los Muertos jossa tapahtui verinen taistelu vuonna 1483.

Paikalliset juhlat

Kaikissa Espanjan kylissä on omat perinteet ja Moclinejo ei ole poikkeus. Elokuun lopulla juhlitaan San Bartolomen pyhää. Juhla käynnistyy ilotulituksella aikaisin aamulla ja huipentuu karnevaaliin yöllä.

Suurin juhla on syyskuussa joka juhlitaan Fiesta Vinerosin yhteydessä. Juhlassa ylistetään sadonkorjuuta ja talonpoikia jotka ovat viljelleet rypäleitä alueella satoja vuosia.  Juhlassa pääsee maistelemaan paikallisia viinejä- ja ruokia aidossa ja puhtaassa espanjalaisessa ympäristössä.

Ruoka ja viini

Moclinejo ja ympäröivä alue on kultakaivos sinulle, joka arvostaa hyvää ruokaa ja viiniä. Vuoriston rinteillä olevat viinitarhat, ja siellä tuotettu viini on kuuluisin viini tässä Espanjan osassa. Kylän vieressä on viinitila, joka perustettiin vuonna 1927. Täällä voit maistella viinejä ja hyvää ruokaa. Viiniä, jota he valmistavat, kutsutaan Zumbra Malagaksi, joka on tehty Andalusian moskatel- rypäleistä.

Ravintolat

Moclinejossa on joitakin ravintoloita ja Bar RestauranteReyes on arvosteltu Tripadvisorissa  4,5 tähden arvosanoin. Kodikkaassa ja ystävällisessä ilmapiirissa voit nauttia korkealaatuisia paikallisia erikoisuuksia hyvillä hinnoilla. Ravintolan vieressä on myös espanjalainen Saborean grilliravintola jossa saat vastinetta rahoillesi!

Muutaman kilometrin päässä, Benagalbonin kylässä, on kuuluisa Alzain- ravintola.

Hyvää ja edullisempaa tapas- ravintolaa kuin Bar Poco  El Borge, on vaikeaa löytää aurinkoiselta rannikolta. Hotelli sijaitsee n.4km päässä Moclinejosta. Tapas juoma maksaa siellä vain 50senttiä.

Rincon rannikkokaupungissa on suurin osa Andalusian tapas-ravintoloita, kansainvälisiä ruokia, löytyy myös vegaani vaihtoehtoja. Rinconissa järjestetään myös paljon markkinoita iltaisin.

Ravintola-alue Malagassa (24min autolla) on Euroopan huippuluokkaa. Malagasta löydät tämän Espanjan osan trendikkäimmän ravintolan, joka sijaitsee uudessa Muelle Uno-satamassa. Michelin- ravintola Jose Carlos Garcia.

Tekemistä ja näkemistä

Retkeily- ja pyöräilyreitit

Pohjoiseen Benamacorran- El Borgen polku

Etelään polku Rincon de la Victoria

Lähistöltä löytyy myös (reitin pituus suluissa):

 • Puerto de Santopitar (4km)
 • Alto de Cutar (6km)
 • Alto de Iznate (6km)
 • Leon (11km)
 • Alto de Zambra (21km)
 • Puerto de Puerto (22km)
 • Puerto del Sol (22km)
 • Puerto de Zafarrya (23km)

Taide

Näillä vuoristoalueilla on aina arvostettu taidetta. Täällä taiteilijat löytävät inspiraationsa kauniista ja rauhallisesta ympäristöstä.

Sala de Exposiciones Moclinejo on pieni, mutta erittäin hyvä galleria joka löytyy kylästä. Näyttelyissä on esillä paikallisten taiteilijoiden teoksia sekä valokuvia. Jotka pitävät taiteesta ja kulttuurista, piirin maakunta- pääkaupunki Malaga on yksi Euroopan johtavista kulttuurikaupungeista, siellä oli vain vuosi sitten taidenäyttely jonka osana oli alkuperäisiä taideteoksia taiteilijoilta kuten Picasso, Chagali, Salvador Dali ja Miro!

Sinulle joka pitää taiteesta ja kulttuurista. Alueen provinssin pääkaupunki Malaga on nykyään yksi euroopan johtavista kaupungeista kulttuurissa ja Sevilla on Lonely Planetin mukaan 2018 jännittävin lomakohde joka sijaitsee kahden tunnin ajomatkan päässä. monet historialliset paikat kuten Granada, Ronda, Córdoba, yms sijaitsee vain 1-2 tunnin bussimatkan päässä.

Sierra Nevadaan (hiihtokeskus) on kahden tunnin ajomatkan päässä. Harvoin löytyy paikkoja josta on niin lyhyt matka pakkasesta helteeseen ( Malagalla on lähemmäs 3000 aurinkotuntia vuodessa ja

Uusi pikajuna kestää vain 2h 20 min Malagasta Madridiin.

Golf

10 Minuutin ajomatka lähimmälle golfkentälle, Anoreta.

Ratsastus

Iso ratsastusseura La Paca sijaitsee juuri naapurikylä Benagalbonin vieressä.

Muuta Koulut yms.

Lähistöllä sijaitsee Nova School joka on kansainvälinen koulu.

Malagassa on seitsemän sairaalaa, sekä monta lääkäriklinikoita Axarquía ja Rinconissa

 

Kuljetus

 • Taksi/auto Malaga Cityyn (satamasta): 23 min. 21-26 €.
 • Malagan lentokentältä: 32 min. 30-40€
 • Taxilla Moclinejosta rannalle/Rinconiin: 13 min. 10-13€
 • Taksilla Nerjasta Moclinejoon: 33 min, 35-45€

Bussit kulkee Malagasta 4 kertaa/pv ja Moclinejosta 3 kertaa/pv

ne jotka eivät halua vuokrata autoa vierailun aikana kannattaa vuokrata tai ostaa sähköpyörän. Niitä löytyy Rinconissa

Share This
Rantahuone S.L

Nerja holidays rentals, properties for sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *